De FUNDERING helpt culturele ontmoetingsplekken met financieren, bouwen en ondernemen

Volkshotel

Amsterdam

Volkshotel is met 196 hotelkamers en 80 broedplaats studio’s, restaurants, café’s en club een plek voor velen.

Volkshotel is ontstaan in het oude Volkskrantgebouw. An sich is het met 216 hotel kamers in eerste instantie een hotel. Maar, met een broedplaats, flexwerkplekken, twee restaurants/cafés en een club in de kelder is het veel meer dan een gewoon hotel. De kunstenaars, muzikanten en andere makers uit de 80 broedplaats studio’s maken met hun optredens en exposities het Volkshotel een creatief en cultureel bijzondere plek.

BOUWEN

de FUNDERING heeft het gebouw in 2012 verworven, het concept bedacht, de herontwikkeling en bouw geleidt. Een groot deel van het bouwteam zoals architect komt voort uit deze ontwikkeling. Of beter gezegd De FUNDERING komt voort uit de herontwikkeling van het Volkskrantgebouw naar Volkshotel.

FINANCIEREN

de FUNDERING heeft de volledige exploitatie gefinancieerd. Het vastgoed is uiteindelijk samen met Zadelhoff Beheer gefinancieerd en herontwikkeld.

ONDERNEMEN

de FUNDERING heeft het Volkshotel zelf opgezet en is zelf één van de lead ondernemers. De mede onderneemster van het eerste uur neemt steeds meer het roer alleen over. Daardoor komt de relatie tussen De FUNDERING en Volkshotel meer in lijn met de rest van de participaties van De FUNDERING.