De FUNDERING helpt culturele ontmoetingsplekken met financieren, bouwen en ondernemen

Lab111

Amsterdam

LAB111 is naast een filmtheater met drie zalen ook een filmbroedplaats voor filmmakers en kunstenaars.

LAB111 is een toonaangevend filmtheater met drie zalen, gevestigd in het oude Pathologisch Anatomisch Laboratorium in Amsterdam. Ze heeft een hele trouwe aanhang van filmliefhebbers, vaak van wat jongere leeftijd. LAB111 is vooral groot geworden door het draaien van klassiekers. Daarnaast is LAB111 een filmbroedplaats met kantoor- en atelierruimte voor filmmakers en kunstenaars. In het gezellige Bar Strangelove, komen alle gebruikers samen voor pizza’s, drankjes en om de films na te bespreken.

BOUWEN

De FUNDERING helpt bij de zeer noodzakelijke renovatie en verduurzaming van het rijksmonumentale gebouw door middel van inzet van haar eigen architect en bouwteam. Ook helpt De FUNDERING bij het vergroten van het verhuuroppervlakte van de filmbroedplaats door entresols te plaatsen in hoge ruimtes en het geschikt maken voor verhuur van andere loze ruimtes. Zo vergroot De FUNDERING de huurinkomsten en zorgt ze ervoor dat de energiekosten over meer bedrijven verdeeld worden.

FINANCIEREN

De ondernemers achter LAB111 hebben een deel van het gebouw en de exploitatie kunnen kopen doordat De FUNDERING samen met de andere mede-eigenaar de noodzakelijke leningen hebben verstrekt. Tevens kan er altijd gebruik worden gemaakt van door De FUNDERING verstrekte leningen waar dat noodzakelijk blijkt. Dit gaat tegen marktconforme rentes.

ONDERNEMEN

De FUNDERING heeft de administratie grotendeels overgenomen waardoor een week na afsluiting van de maand de cijfers bekend zijn zodat hier goed op geacteerd kan worden. Verder denkt De FUNDERING actief mee over het verhuurbeleid, deelt ze haar huurervaringen en documenten. Daarnaast heeft ze de ondernemers gestimuleerd om het verliesgevende full service a la card restaurant te wijzigen naar een order-at-the-bar pizza restaurant.