De FUNDERING helpt culturele ontmoetingsplekken met financieren, bouwen en ondernemen

KINO

Rotterdam

KINO is naast een filmtheater voor kwaliteitsfilms met zes zalen en een restaurant ook een workspace voor filmmakers (BURO).

KINO is een toonaangevende onafhankelijke bioscoop in Rotterdam met een gevarieerd programma van premières, speciale evenementen en klassieke cinema. De bioscoop telt zes filmzalen van hoge kwaliteit. Deze bevatten digitale projectie in alle zalen maar ook 16, 35 en zelfs 70mm projectoren in de helft van de zalen. Naast filmbezoek is er ook gelegenheid om te eten bij NIKO’s met een uitgebreid (smash)burger menu en er is een groot aanbod aan dranken waaronder een cocktailkaart. Boven de bioscoop bevindt zich BURO, creatieve werkruimte voor de audiovisuele industrie waar met twintig kantoren ruimte wordt geboden aan zo’n zestig makers. Zo staat het gehele pand met haar verschillende facetten volledig in het teken van film.

BOUWEN

de FUNDERING heeft geholpen om juist niet teveel te renoveren. Zo bleef de herontwikkeling betaalbaar. De architect van De FUNDERING heeft samen met de ondernemers achter KINO gekeken welke ingrepen noodzakelijk bleken en welke onderdelen behouden konden blijven. Het gebouw is op een slimme wijze aangepast aan de nieuwe functie en tijd, zonder al te veel ingrepen. In een later stadium zijn er nog twee filmzalen bijgebouwd, beide door de architect van De FUNDERING ontworpen. Deze renovatierondes is er door een extern bouwbedrijf gebouwd.

FINANCIEREN

De ondernemers achter KINO zijn samen met de FUNDERING eigenaar van zowel de exploitatie als het vastgoed. De leningen hiervoor zijn door de FUNDERING aan de ondernemers verstrekt. Naast deze langdurige leningen worden ook tijdelijke leningen verstrekt.

ONDERNEMEN

De FUNDERING heeft de administratie grotendeels overgenomen waardoor een week na
afsluiting van de maand de cijfers bekend zijn zodat hier goed op geacteerd kan worden. De FUNDERING heeft KINO gestimuleerd om twee filmzalen bij te bouwen aangezien dit goed voor de bedrijfsvoering is en bovendien leidt tot een gevarieerder filmaanbod. Tenslotte heeft ze gestimuleerd om een nieuw restaurantconcept door te voeren waar op rustige dagen geen verlies meer wordt gemaakt.